36. Uluslararası Bilişim Kurultayı BTK’da Başladı

Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen "Güvenli Dijital Gelecek: Yapay Zekâ" temalı 36. Ulusal Bilişim Kurultayı BTK Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Programın açılışına Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe’nin yanı sıra çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, programın açılışında yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin, uluslararası rekabetin hiç olmadığı kadar acımasız olduğu pazarlarda payını artırabilmesi için öncelikli alanlarda maliyetleri düşürmesi gerektiğini ifade etti. Karagözoğlu, maliyetlerin düşürülmesi için yerli ve milli bilgi ve iletişim teknolojileri ürünlerinin tasarlanabilmesi, üretilebilmesi ve dünya piyasalarında satılabilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Karagözoğlu: Türkiye Teknolojik Gelişmelere Yön Veren Bir Ülke

Türkiye'nin teknolojik gelişmeleri takip etmekle kalmayıp, bu alandaki ilerlemelere yön veren bir ülke haline geldiğini dile getiren Karagözoğlu, "Ülkemiz, savunma sanayisi, makine, gayrimenkul, gıda, tekstil, demir-çelik, bilişim ve yazılım altyapısı gibi birçok alanda dünyayla yarışır hale geldi. Türkiye'nin, uluslararası rekabetin hiç olmadığı kadar acımasız olduğu pazarlarda payını artırabilmesi için öncelikli alanlarda maliyetleri düşürmesi gerekiyor. Ayrıca gelecekte ülkemizin bilim ve teknoloji yarışında kendine üst sıralarda yer bulabilmesi için bilişimin önemi tartışılmaz" değerlendirmesinde bulundu.

5G teknolojisine ilişkin çalışmalara işaret eden Karagözoğlu, "Yerli ve milli 5G'yi geliştirirken, 5G'nin ardından gelecek yeni nesil teknolojiler için verimli bir toprak hazırlamış oluyoruz. Verimlilik konusunda yaşanacak artışlarla, Türkiye'yi daha büyük ve müreffeh bir ekonomik güç haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.