9. Uluslararası CEPT CPG Toplantısı BTK’da Yapıldı

CPG(19)-9. Toplantısı 26 Ağustos tarihinde Ankara’da başladı. 37 Avrupa ülkesinden; başta ülke idareleri olmak üzere, gözlemci statüsünde katılım sağlayan özel sektör temsilcileri ve diğer bölgelerden yaklaşık 205 kişi katıldı.

Ülkemizin üyesi bulunduğu Avrupa Posta ve Telekomünikasyon İdareleri Birliği (CEPT) bünyesinde çalışmalarını sürdüren Konferans Hazırlık Grubu (CPG), ITU/R nezdinde 28 Ekim - 22 Kasım 2019 tarihlerinde Mısır’da yapılacak 2019 Dünya Radyokomünikasyon Konferansı (WRC-19) ve 2019 Radyokomünikasyon Genel Kurulu (RA-19) için Avrupa pozisyonlarını hazırlamaya yönelik bir forum oluşturarak, konferans gündemi ve çalışma takvimi konusunda ITU'ya üye CEPT idarelerine yardımcı olmak amacıyla; koordine edilmiş pozisyonlar oluşturmak, gündem maddeleri ile ilgili özet (Brief) ve mutabık kalınan Avrupa Ortak Görüşlerini (European Common Proposals-ECPs), vs hazırlamak amacıyla bugüne kadar 8 toplantı yapıldı.

26-30 Ağustos tarihleri arasında devam edecek toplantı, grubun son toplantısı olacak. Toplantı sonunda ITU/R WRC-2019 Konferansı hazırlık çalışmalarının sonlandırılması bekleniyor. Hâlihazırda CPG Grubu bünyesinde çalışan Alt Proje Grupları PT A, PT B, PT C ve PT D tarafından kendilerine adreslenen WRC-19 Gündem Maddeleri ile ilgili yaptıkları çalışmalar sonucunda, görüş birliği sağlanan Avrupa Ortak Görüşleri ve Özetler CPG(19)'nin çalışmalarını tamamlamasıyla kabul edilmiş olacak.