Başkan Karagözoğlu’ndan Gençlere “Kodlama Öğrenin” Tavsiyesi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Havelsan sponsorluğunda düzenlenen programda, öğrencileri ağırladı.

Programa, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Havelsan Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Genç Mimar Sinan Mühendisler Birliği Başkanı Muammer Dolmacı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, konuşmasında yazılımın önemine değindi. Yazılımı, günümüzün alfabesi olarak tanımlayan Karagözoğlu, “Yazılım denilince akla ilk olarak bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve televizyonlar gibi elektornik cihazlar geliyor ancak yazılım; ulaştırmadan savunmaya, ekonomiden enerjiye, sanayiden tarıma, sağlıktan spora, iletişimden eğlence sektörüne kadar tüm alanlarda büyük bir potansiyele sahip” dedi.

Hayatımızın her alanını kapsayan teknolojinin olumsuz yönlerini görmezden gelemeyeceğimizi dile getiren Karagözoğlu, bu noktada gençlere de önemli görevler düştüğüne değindi. Gençlere kodlama öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan Karagözoğlu, “Sektördeki dünya devlerinin geçmişlerine baktığımızda hepsinin ortak noktasının küçük yaşlarda programlama öğrenmeleri olduğunu görüyoruz. En çok kullanılan sosyal ağ olan Facebook'un kurucusu Zuckerberg kod yazmayı 9 yaşında öğrenmişti. Dünya devi Bill Gates'in ilk programı 13 yaşında yazdığı üç taş oyunuydu. 15 yaşına geldiğinde ise BASIC dilinin yeni bir versiyonunu tasarlayıp yazmıştı. Neden siz de ülkemizin bir Bill Gates’i veya Zuckerberg’i olmayasınız. Unutmayın! Sizin elde ettiğiniz her başarı, düşüncelerinize yön verecek, düşünceleriniz de Türkiye’nin geleceğine yön verecektir” sözleriyle konuşmasını noktaladı.