Başkan Karagözoğlu: Yarının Kazananları Teknolojiye Ayak Uyduranlar Olacak

HPE Türkiye “Primera” Ürün Lansmanı’nı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde yaptı.

Programın açılışına BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da katıldı. Kurumun çalışmaları hakkında bilgi veren Karagözoğlu, teknolojinin gelişiminden de bahsetti.

Hem kamunun hem özel sektörün nitelikli bir hizmet vermek için çalıştığını ifade eden Karagözoğlu, “Ülkemizde de kamu ve özel sektör kuruluşları; teknolojinin getirdiği yenilikleri sadece yakından izlemekle kalmıyor aynı zamanda da faydalanıyor. Çünkü yarının kazananları yeni nesil teknolojilerine en hızlı ayak uyduranlar olacak” dedi.

Kurum olarak siber güvenlik alanında da önemli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Karagözoğlu, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak; bilgi teknolojileri ve elektronik haberleşme alanında düzenleyici bir kurum olmamızın yanında ülkemizde yeni ortaya çıkan ihtiyaçlar neticesinde, bilgi teknolojileri, internet, siber güvenlik gibi konularda da birçok görevi üstleniyoruz. Ülkemizin 5G ve ötesi mobil haberleşme teknolojisine mümkün olan en yüksek ölçüde yerlilik ve millilik oranlarıyla, en erken geçen ülkelerden birisi olma hedefi doğrultusunda 5G ve Ötesi ekosistemi oluşturulması amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyoruz” bilgisini paylaştı.

Başkan Karagözoğlu, USOM hakkında da bilgi verdi.  USOM’un, ülkemizdeki siber güvenlik ekosisteminin gelişimi için önemli işlevleri yerine getirdiğini hatırlatan Karagözoğlu, “USOM; siber tehditleri önlemek amacıyla alarm, uyarı ve duyuru faaliyetleri yürütmek, kritik durumlarda yerinde müdahale ekipleriyle olayın kontrolünü ele almak ve siber olaylara müdahalede ulusal koordinasyonu sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. USOM, zararlı yazılım analizi ve dijital analiz imkânları ile donatılmış, bu konuda uzman personelin istihdamı ve yetiştirilmesinde de önemli bir rol üstleniyor. Organizasyonel yapılanmanın yanı sıra operasyonel yetenekleri artıran teknolojik altyapıları da tamamen yerli ve milli imkânlarla kendimiz oluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda siber saldırıları, zafiyetleri tespit etmek ve yapılan tespitleri diğer ilgili kurumlara iletmek için geliştirilen AVCI, AZAD ve KASIRGA isimli yazılımlarımızla ileri düzey tehditlere karşı en hızlı biçimde tedbirlerin alınmasını sağlıyoruz” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Başkanı Karagözoğlu daha sonra stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.