Başkan Karagözoğlu: Yerli ve Milli Üretim 2023 Vizyonumuz İçin Çok Önemli

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ericsson tarafından düzenlenen “Yerli Teknolojiler Etkinliği”ne ev sahipliği yaptı.

Programın açılışına BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın ve çok sayıda misafir katıldı. Başkan Karagözoğlu programın açılışında yaptığı konuşmada teknolojinin geldiği noktadan bahsetti.

Ericsson’un tecrübesi ile önemli işlere imza attığını hatırlatan Karagözoğlu, “Hepimizin bildiği gibi dünya gün geçtikçe küreselleşiyor ve geçmişte kalın çizgilerle çizilmiş sınırlar ortadan kalkıyor. Bu dönüşümün doğal bir sonucu olarak başarılı şirketler de tek bir ülkenin şirketi olmaktan çıkıp dünya şirketi vizyonuyla hizmet verdikleri her ülkenin yerel değerlerini harmanlıyor ve o ülkelerin; adı yabancı olsa da adeta yerli bir şirkete dönüşüyorlar. İşte Ericsson gibi büyük ve deneyimli şirketlerin fahri olarak ülkemizin şirketi olmasının yolunu açan yatırımlar, etkinlikler ve işbirlikleri sadece beni değil sektörümüzde iş yapan tüm paydaşları sevindiriyor” şeklinde konuştu.

Kurum olarak paydaşlarla yapılan işbirliklerine çok önem verdiklerini dile getiren Karagözoğlu, “Ülkemizin 2023 vizyonu kapsamında yerli ve milli üretimin ne kadar önemli olduğunun bilinciyle bir taraftan ülkemize bilgi birikimi getirecek ve bilgi birikimini yerlileştirecek yabancı şirketlere destek olmaya gayret ederken diğer taraftan da yerli şirketlerimize yol gösterecek adımlar atıyoruz” dedi.

Bu alanda yapılan çalışmalara da değinen Karagözoğlu amaçlarını, ülkemizde bilişim ve yüksek teknolojiye yönelik Ar-Ge çalışmaları alanında girişimciliğin artırılması ve bu alanlarda yatırımların teşvik edilmesi olarak açıkladı.

Haberleşme sektörü için Ar-Ge’nin önemli olmasının BTK’ya önemli sorumluluklar yüklediğini de dile getiren Karagözoğlu, “Biz de bu sorumluluklarımızın farkında olarak sektörümüzdeki tüm gelişmeleri yakından takip etmekte ve ülkemizin milli menfaatleri kapsamında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu yolda bizim en büyük destekçilerimiz KOBİ’lerimiz. KOBİ’ler, üstlendikleri rol ve ülkeye sağladıkları katkı nedeniyle ekonominin yapı taşları arasında” ifadelerini kullandı.