BTK Başkanı Karagözoğlu’nun Bakü Ziyareti

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Azerbaycan Ulaştırma, Haberleşme ve Yüksek Teknolojiler Bakanlığının ev sahipliğinde 5 Aralık 2018 tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Hazar İnovasyon Konferansına (Caspian Innovation Conference) katıldı.

Bakutel 2018 etkinliği kapsamında “Sürdürülebilir Kalkınma için Sayısal Bağlantı” teması ile gerçekleştirilen Hazar İnovasyon Konferansı’na Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve bazı üst düzey bürokratlar katıldı.

Hazar İnovasyon Konferansı’nda sektörel zorlukların yanı sıra, geniş bant, yapay zeka, nesnelerin interneti (IoT), e-hizmet, bilgi ve iletişim teknolojileri tabanlı girişimler, endüstri 4.0, siber güvenlik gibi temaları ele alındı.

BTK Başkanı Karagözoğlu, Bakan Turhan’ın açılış konuşmacısı olarak yer aldığı konferansın “Mobil Geniş Bantın Geleceği: 5G ve Ötesi” konulu oturumunda bir konuşma yaptı. 

Başkan Karagözoğlu, 5G ve ötesi yeni nesil mobil iletişim teknolojilerinin, haberleşme sektörü başta olmak üzere enerji, imalat, sağlık ve otomotiv gibi tüm dikey sektörleri şekillendireceğinden bahisle, Türkiye’nin yasal ve düzenleyici çerçevesinin 5G’yi geliştirmek için iyi bir noktada olduğunu vurguladı.  

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, BTK olarak haberleşme teknolojilerinde yerli ve milli üretimin payını arttırmak ve 4,5G ile başlayan süreçte haberleşme teknolojileri için yapılacak yatırımların yerli ve milli olarak karşılanmasını sağlamak amacıyla “Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi’nin kurulmasını desteklediklerini, ilerleyen süreçte ise, 16 KOBİ ve 3 mobil operatörün, 5G teknolojilerini geliştirmek için sürdürdüğü çalışmalarının çıktılarının 2020 yılında hazır olmasını beklediklerini ifade ederek, ULAK Anonim Şirketinin de, 4.5G ve 5G baz istasyonlarına ek olarak temel haberleşme teknolojilerini geliştirmek için bir yol haritasına sahip bulunduğunu belirtti.

Karagözoğlu, konuşmasında ülkemizde bilgi ve iletişim teknolojileri ve 5G alanındaki güncel çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın riyasetinde Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ve Kurul Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun da yer aldığı ülkemiz heyetince Bakü’ye gerçekleştirilen ziyaret esnasında, Bakutel 2018 etkinliğinin açılışına iştirak edildi, ayrıca Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’e nezaket ziyaretinde bulunuldu.