BTK’da İftar Sofrası Çocuklarla Şenlendi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde Huawei sponsorluğunda, çocuk evlerinden gelen minikler için iftar programı düzenlendi.

Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Huawei Türkiye CEO’su Cem Zhao ve çocuk evlerinden gelen çocuklar katıldı.

Programda misafirlere seslenen UAB Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, BTK’nın işleyişinden bahsetti. Teknolojinin geldiği noktayı değerlendiren Sayan, “Atamız Fatih Sultan Mehmet zamanının en ileri teknolojisini kullanarak İstanbul’u fethetti. Bir çağı kapatıp yeni bir çağın açılmasını sağladı. Bugün bizler de teknolojiyi kullanacağız ama kendi teknolojimizi kullanmak için elimizden geleni yapacağız. Teknolojiyi en iyi şekilde kullanacağız ve başarılı olacağız” dedi.

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da Huawei’in başarılarından söz etti. Firmanın başarılı olmasında Ar-Ge ve inovasyona verdikleri önemin yattığına dikkat çeken Karagözoğlu, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak Huawei’nin geçtiği meşakkatli yolları, hızlı yükselişini ve başarılarını takdirle izlerken; bizler de, yerli ve milli yazılımların ve teknolojilerin ülkelerin kalkınması ve ilerlemesi yolunda ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyor ve işte bu nedenle; biz de yazılımımızı yazıp, bir an evvel geliştirmek için gerekli Ar-Ge ve inovasyona çalışmalarımıza aralıksız, azimle devam etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Bu konuda ilerleme kaydedebilmek için gençlerin iyi bir donanıma sahip olmasını arzuladıklarını dile getiren Karagözoğlu, Bunu özümüzden ayrılmadan yapmamız gerektiği vurgusuyla konuşmasını noktaladı.

Konuşmaların ardından çocuklar kendilerine verilen armağanlar ve geleneksel ikramlarla keyifli dakikalar geçirdi.