BTK’da Yeni Uzman Yardımcıları İş Başı Yaptı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda görev yapacak yeni uzman yardımcıları eğitimlerini tamamladı.

Yeni görev yerleri belli olan uzman yardımcıları için 12. Dönem Bilişim Uzman Yardımcıları Temel/Hazırlayıcı Eğitim Programı Sertifika Töreni düzenlendi. Törende konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, “Eğitimleri başarıyla tamamladığınız için haklı bir sevinç ve rahatlık yaşadığınızı tahmin edebiliyorum. Bununla bizler de gurur duyuyoruz ancak asıl mesele bundan sonra başlıyor. Daha özverili, daha dikkatli ve daha azimli olmanızı gerektiren günler var önümüzde” dedi.

İlk günkü çalışma heyecanına sahip olduklarını dile getiren Karagözoğlu, “Bilgi teknolojileri, hayatın tüm alanlarına yön veren lokomotif bir sektör haline geldi. Yıllar önce birbirinden keskin çizgilerle ayrılan çalışma alanlarını bugün, bilgi ve iletişim teknolojileri bir araya getirdi, harmanladı ve güçlendirdi. Bugün teknolojiye en uzak olan, hiç ilgi duymayan bir insan bile dijital dünya ile ilişkili olmak zorunda” şeklinde konuştu.

Başkan Karagözoğlu: Önemli ve Hassas Bir Görev Yürüttüğümüzün Farkındayız

Karagözoğlu konuşmasında, “Düzenleyici ve denetleyici bir kurum olarak bizler, toplumun her kesiminin eşit imkânlara kavuşması için çalışıyoruz. Tabi, bizim mesaimiz bununla son bulmuyor. Göz ardı etmememiz gereken en önemli konulardan bir tanesi de teknolojinin zararlı etkilerinin bertaraf edilmesi noktasında yapılması gerekenler. Bizler gerek USOM’la gerek Güvenli İnternet Merkezimizle bahsettiğim olumsuzlukları yok etmek için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Karagözoğlu sözlerini 2023 hedeflerine ulaşmak için yerli ve milli üretime ağırlık vermek gerektiği vurgusuyla noktaladı. Törenin ardından yeni uzman yardımcıları birimlerinde iş başı yaptı.

Fotoğraflar