BTK’de Baz İstasyonlarının Saha Güvenliği Konuşuldu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde Baz İstasyonları Saha Güvenliği Etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, BTK Başkan Vekili Rıdvan Kahveci, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanı Jandarma Kurmay Albay Nail İlbey, Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanı Sayın Jandarma Albay Mustafa Mercan ve sektör temsilcileri katıldı.

Programın açılışında konuşan BTK Başkan Vekili Kahveci, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de elektronik haberleşme hizmetlerinin en iyi şekilde kesintisiz sürdürülebilmesinin çok önemli olduğuna değindi. Bu hizmetlerin sunulması için ülkemiz genelinde muazzam bir alt yapı kurulumu sağlandığını hatırlatan Kahveci, “Baz istasyonları özelinde saha seçiminden güvenlik sertifikası verilmesine, yetkisiz erişimlerin denetiminden elektromanyetik alanların limit değerlerinin muhafaza edilmesine kadar her bir süreçte aktif olarak rol alan BTK, aynı zamanda insan müdahalesi olmadan hızlı ve sağlıklı denetim mekanizmalarının geliştirilmesine de öncülük ediyor. Bu projelerin en başında da geçtiğimiz Aralık ayında devreye aldığımız Ölçüm Takip Sistemi geliyor” dedi.

Kahveci, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun ülkemizdeki haberleşme hizmetlerinin kesintisiz olarak devam ettirilmesini teminen çalışmalarını son teknolojik gelişmelerle birlikte güncellemenin yanı sıra faaliyet alanındaki paydaşlarıyla çok sıkı bir koordinasyon ağında da söz sahibi olduğunu belirtmek isterim. Özellikle hassas tesislerin muhafazası ve dolayısıyla haberleşmenin kesintiye uğramaması için kolluk kuvvetlerimizle yakın temas halindeyiz. İstenmeyen vakaların önlenmesi ve aydınlatılması için yürütülen işbirlikleri neticesinde ülkemizin milli kaynaklarının korunmasına yönelik çok başarılı bir seviyeye ulaştık çok şükür” sözleriyle konuşmasını noktaladı.