Sosyal Ağ Sağlayıcı Hakkında Usul ve Esaslar Taslağı Toplantısı Yapıldı

5651 sayılı yasadaki temsilci bulundurmayı da içeren Sosyal medya yasası değişiklikleri 1 Ekim itibariyle yürürlüğe girdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından “Sosyal Ağ Sağlayıcı Hakkında Usul ve Esaslar Taslağı” çalışmaları tamamlamıştı. Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarının, en az 1 kişiyi Türkiye'de temsilci olarak belirlemekle yükümlü tutuldukları Kanunun ilgili maddesi 01 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe girmesi de göz önüne alınarak 12 Ağustos tarihinde bildirimde bulunulan sosyal medya platformları ile taslak metin paylaşılarak toplantıya davet edilmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sn. Dr. Ömer Fatih Sayan başkanlığında gerçekleşen toplantıda yayınlanacak uygulama usul esaslar hakkında sosyal medya temsilcileri, STK temsilcileri ve akademisyenlere son bilgiler verilerek Bilgi Teknolojileri İletişim Kuruluna sevk edildi. Toplantıya ayrıca Kurul Başkanımız Sn. Ömer Abdullah Karagözoğlu ve İnternet Daire Başkanlığı da katıldı.

Fotoğraflar

Haberin Videosu