“Yaz Teknoloji Kampı” Sertifika Töreni Yapıldı

BTK Akademi eğitim faaliyetleri kapsamında düzenlenen “Yaz Teknoloji Kampı” eğitim sertifikaları BTK’da düzenlenen törende katılımcılara verildi.

Sertifika törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, bürokratlar, öğrenciler ve velileri katıldı.

Programın açılışında konuşan BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, eğitimlerin düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın hem dijital teknoloji aracılığıyla bilime, kültüre, sanata kolayca ulaşabilen hem de aile, arkadaş, doğa sevgisi gibi değerleri koruyan bir nesil olarak yetiştirilmesi sürecinde, yetişkinlere büyük görevler düştüğünü vurgulayan Karagözoğlu, “çocuk ve gençlere doğru rehberlik yapmak ve doğru olana sevk etmek yetişkinlerin önemli görevidir” dedi.

Başkan Karagözoğlu: Dijital geleceğin mimarları çocuklarımız yetişiyor.

Kurum Başkanı, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak bizler, çocuklarımızın tam anlamıyla teknolojiye adapte olabilmeleri için azami gayret gösteriyoruz. Kurumumuzda verilen seminerler, eğitimler de bu çalışmalarımızın bir parçası. Kurumumuz bünyesinde, 2017 yılından beri faaliyet gösteren BTK Akademi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, ilk altı ayda; toplam bin 872 öğrenciye Robotik Kodlama, Python Programlama, Programlama, Network, Telekomünikasyon Sistemleri, Siber Güvenlik, Veri Bilimi ve Yapay Zekâ, Makine Öğrenimi, Mesleki Gelişim, Mevzuat, Kişisel Gelişim ve Kalite Yönetim Sistemi gibi alanlarda eğitimler verildi. Bu eğitimlerin en büyük amacı; dijital geleceğin mimarları çocuklarımızın çok daha donanımlı ve bilinçli olması. Böylelikle Türkiye’nin dijital geleceği için çalışan ve küreselleşmiş dünyada rekabet edecek bireyler yetişmesine katkıda bulunmaktır” şeklinde konuştu.

Kurumun önemli çalışmalarından bahseden Karagözoğlu, ”Ülkemizin tüm dünya ülkeleri ile eşit şartlarda teknolojiyi kullanabilmesi ve aynı zamanda risklerinden de izole olabilmesi için çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Kurumumuz bünyesinde bulunan USOM 7/24 esasıyla, Kurumsal ve Sektörel SOME’lerle işbirliği içerisinde, ülkemizi olası siber saldırılardan koruyor ve yapılan saldırıları bertaraf ediyoruz. Üstelik bunu yaparken AVCI, AZAD, KASIRGA, ORKA gibi tamamen yerli ve milli imkânlarla geliştirilen yazılımlarımızı kullanıyoruz. Siber güvenlik bizim en hassas çizgimiz. Çünkü geldiğimiz noktada, teknolojik alandaki güvenliğimiz, milli güvenliğimize eş değer. Bu nedenle teknolojinin risklerini de asla göz ardı edemeyiz.

En riskli dijital mecralardan birisi de internet. İnternet 21. yüzyılın en büyük icatlarından biri ancak bilinçli kullanılmadığında en tehlikeli araca da dönüşebiliyor. İşte bu olumsuzlukları bertaraf etmenin tek yolu da interneti doğru ve bilinçli kullanmak. Biz kurum olarak sizlerin interneti daha güvenilir kullanabilmesi için 2011 yılından bu yana ücretsiz olarak “Güvenli İnternet Hizmeti”ni sunuyoruz” dedi.

Başkan Karagözoğlu, “Bugün dünyadaki güçlü ülkeler, 5G’ye ilk geçen ülkelerden olabilmek için var gücüyle çalışıyor. Bizde 5G’ye mümkün olan en yüksek yerli ve milli imkânlarla geçiş yapabilmek için hem sanayi ile hem de üniversitelerle işbirliği yapıyoruz. ODTÜ, Bilkent ve Hacettepe ile yaptığımız işbirliği ile 5G Vadisi’nde akademinin destekleriyle çalışmalar yürütüyoruz. Aynı zamanda bu alanda ilerlemek isteyen gençlerimize yüksek lisans yapmaları konusunda destek veriyoruz. Tüm bunların yanı sıra operatörlerimizle de 5G ve Ötesi’ne emin adımlarla yürüyebilmek için adımlar atıyoruz ”diyerek konuşmasını bitirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan yaptığı konuşmada, “Konularında yetkin, uzmanlaşmış arkadaşlarımız tarafından verilen bu eğitimler; geleceğimizin teminatı gençlerimizin, yeni nesil teknolojileri ve kodlama dünyasının temellerini takip etmelerini, okumalarını ve anlamalarını amaçlıyor. Böylece gençlerimizin ve çocuklarımızın, kodlama konusunda öz yeterliklerini keşfetmeleri ve algoritma kurma yeteneklerinin geliştirilmesi ve bilgilerinin artmasını hedefliyoruz ki ileride öncü bireyler olsunlar ve çağın gerisinde kalmadan ülkemizi daha ileri ülkeler seviyesine taşısınlar” dedi. Teknoloji eğitimlerinin önemine vurgu yapan Sayan, “Bu aldığınız eğitimler sayesinde yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmenin yanında, algoritma ve kodlamayla tanışmakla kalmadınız. Aynı zamanda hem teknolojinin temellerini öğrendiniz hem de teknolojinin önemine vakıf oldunuz. Bu bilgileri doğru bir şekilde hayatınıza yansıtacaksınız” dedi.

Bakan Yardımcısı Sayan: Geleceğimizin teminatı gençlerimizin eğitimini önemsiyoruz.

Sayan, “BTK akademinin ayrılmaz bir parçası, geleceğimizin teminatı gençlerimizin eğitimidir. Sadece gençleri eğitmekle kalmıyoruz. Yaklaşık 600 tane mobil, sabit lisansa sahip operatörleri eğitiyoruz, siber güvenlikle ilgili eğitimler veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın başlattığı yerli milli teknoloji hamlesinde bizde varız diyen gençlerimizin burada bu eğitimleri aldıktan sonra, gerek meslek seçiminde gerek üniversite tercihlerinde biz Türkiye’de siber güvenliğin adresi olan “Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi”nde çalışan, beyaz şapkalı hackerlerden kodlama öğrendik, alanında uzman kişilerden eğitim aldık denilmesini istiyoruz ”şeklinde konuştu. Eğitimlere yoğun talep olduğunun altını çizen Sayan,  “Bundan sonraki süreçte eğitimlerimize online olarak da devam edeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.    

Fotoğraflar