”El Ele Geleceğe Yaz Kampı” Tamamlandı

Huawei Türkiye 3.”El Ele Geleceğe Yaz Kampı” kapanış töreni Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde yapıldı.

Çocukların Çin kültürünü yakından tanıma fırsatı bulduğu Huawei Türkiye 3. El Ele Geleceğe Yaz Kampı’nın kapanış töreni, Huawei, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve ODTÜ Konfüçyüs Enstitüsü işbirliği ile BTK’da yapıldı.

Programa Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosluğu Kültür Müsteşarı Shi Rulin, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Uz. Dr. Serhat Ayrım, ODTÜ Rektör Danışmanı Hale Işık Güler, Huawei Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Henry Mingt, öğrenciler ve eğitmenler katıldı.

Çocuklara etkinliklerde Çince, Çin kağıt kesme, Çin el sanatları, Çin savunma sanatları gibi Çin kültürünü yakından tanımak adına eğitimler verildiğini hatırlatan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Karagözoğlu, kamu, özel sektör, STK ve üniversitelerin hep birlikte hareket ederek ortaya koyduğu bu projenin gerçekleştirilmiş olmasının çok önemli olduğuna değindi.

Farklı kültürler arasındaki iletişimin kuvvetlenmesi açısından projenin önemine dikkat çeken Karagözoğlu, “Sizler yolun başındasınız. İlerleyen zamanlarda çok daha farklı tecrübeler kazanacaksınız ve pek çok farklı kültürü öğreneceksiniz. Bunun en iyi yollarından biri de bu katıldığınız kamp. Çünkü bir kültür ancak onunla iç içe yaşayarak öğrenilir. Bu programla farklı bir kültürün tanınması, anlaşılması, birbirlerinin dil zenginliklerinin, kültür zenginliklerinin görülmesi ve dünya barışına bu anlamda katkı sunacak bir kanalın açılması sağlandı” dedi.

Programın dijital uçurumun azaltılması açısından da önemli olduğunu belirten Karagözoğlu, “Sadece kültürel bir alışveriş değil geleceğe yönelik bilişim teknolojileri alanında da bilgiler verildi ve bu konuda siz sevgili çocuklarımızın hayata daha iyi hazırlanması için bir basamak oluşturuldu. Biliyorsunuz ki bizler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak dünya ülkeleri ile aramızdaki teknolojik farkların kapanması için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Şüphesiz böyle programlar da bu çalışmaların vazgeçilmez bir parçası” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Çin Halk Cumhuriyeti kültürü ile ilgili gösteriler yapıldı, kampa katılan öğrenciler dans gösterisinde bulundu. Ardından öğrencilere sertifikaları ve hediyeleri takdim edildi.  

Fotoğraflar