Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi Sona Erdi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi sona erdi.

Zirvenin ikinci gününde de akıllı ulaşımın önemini anlatan paneller düzenlendi. “AUS’un Yükselişi; Bilgi ve İletişim” konulu oturumun moderatörlüğünü BTK 2. Başkanı Figen Kılıç yaptı. Kılıç’a Turksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk ŞEN, Türk Telekom CEO’su Paul Doany, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, Turkcell CEO Danışmanı Mustafa Aykut ve PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü İsmail Köse eşlik etti.

Gelişen teknolojilerle beraber hayatımızdaki her şeyin akıllandığına dikkat çeken Başkan Kılıç, “Akıllı şehir, akıllı ulaşım, akıllı tarım, sulama, sağlık hizmetleri yıllardır gündemimizde. Uzaktan yönetilen beyaz eşyalar, otonom araçlar, birbiriyle konuşarak trafiği düzenleyecek araçlar ve akıllı yollar çok uzağımızda değil. Teknolojideki gelişmelerle birlikte akıllanmanın şekli de her geçen gün değişiyor. Artık yapay zekâdan bahsediyoruz” dedi.

Akıllı Ulaşım Sistemlerinin yükselişinin bilgi ve iletişime bağlı olduğunu söyleyen Kılıç, “İkisi bir araya gelince hayatımızı kolaylaştıran yenilikler ortaya çıkıyor. Özellikle haberleşme teknolojilerindeki gelişmeler ve sistemlerin akıllanması ile birlikte üretilen veri de, bu verilerden elde edilen bilgi de artıyor. İkisi birbirini tetikleyen olgular haline geldi. Özellikle AUS’ni düşündüğümüzde en etkili faktörün haberleşme yetkinlikleri olduğu aşikâr. Bu paneldeki konuklarımız da kendi alanlarında farklı alanlarda yeniliklerle AUS’nin yükselişine katkıda bulunan firmalar. Yapmaya başladıkları ve planladıkları çalışmaları değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Panellerin tamamlanmasının ardından zirve, AUS Türkiye’nin Olağan Genel Kurulu ile noktalandı.