Elektromanyetik Alan Ölçüm Sertifikaları Sahiplerini Buldu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından düzenlenen Elektromanyetik Alan Ölçüm Kursunu tamamlayanlar sertifikalarını aldı.

Programın açılışına Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu katıldı. Bu yıl eğitimlerin pandemiden dolayı daha farklı olduğunu dile getiren Karagözoğlu, “Teorik eğitimlerimiz BTK Akademi üzerinden, uzaktan eğitim şeklinde verildi. Uygulamalı eğitimlerimiz ise Kurumumuzda kursiyerlerimize yüz yüze eğitim yöntemiyle verildi. Şartlar ne olursa olsun eğitimlerimize devam ettik. Çünkü bu konuyu çok önemsiyoruz” dedi.

Elektromanyetik alan ölçümü konusunda uluslararası standartların baz alındığını belirten Karagözoğlu, “Kurum olarak uluslararası standartlar bizim için çok önemli. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek adına, Elektronik Haberleşme Cihazlarının, özellikle baz istasyonlarının, elektrik alan şiddeti değerlerinin ölçülmesini ve bu sistemlerin limit değerlere uygun olarak çalışması bu işi yapan arkadaşlarımızın birincil görevi” dedi.

Yeni teknolojileri takip etme konusundaki çalışmalara da dikkat çeken Karaözoğlu, konuşmasını Ölçüm Takip Sistemi (ÖTS) hakkında kısa bir bilgi vererek noktaladı.

Konuşmanın ardından sınavlarda başarılı olan 24 isim sertifikalarına kavuştu.