Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Gençlere Seslendi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında 1 Milyon Yazılımcı Projesi'nin öneminden bahsetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, gençlere seslenerek, “Umutsuz olmayın ümidimiz var" dedi. Bakan Albayrak, “Gençlerle ilgili hayallerimizden birisi olan 1 milyon yazılımcı projesi bu anlamda çok önemli bir proje. Son rakamlara göre şu anda 650 bine yakın gencimiz sisteme kayıtlı, bunun yaklaşık 300 bine yakını cvsini güncelleyerek doldurmuş durumda. Bu eğitimleri alan gençlerimizin yaş ortalaması 21. Gençlerimizin bu eğitimleri almak için kullandıkları internet bedava. Onlarca eğitim var binlerce saati geçen eğitim süreci var. Biz gençlerimize, gelin evinizde bilgisayara girin bu eğitimleri alın, evlerde kendinizi geliştirin pratikler yapın diyoruz. Onlarca eğitim var yılsonunda bu eğitim sayılarını artıracağız” dedi.

Albayrak, “Yazılımcılığın her alanında, her dilinde, dünyada en gelişmiş en iyi eğitimleri bedava BTKAkademi üzerinde hazırlıyoruz. Gençler kendi evinde yazılım öğreniyor, kod öğreniyor siber güvenliği öğreniyor, aldığı eğitimler sonunda yetkinliğini ölçmek için sınavlara giriyor ve başarılı olduğu takdirde sertifika alıyor.  Tamamladığı eğitimler anında otomatik olarak cv’sine işlenip güncelleniyor. Genç arkadaşlarımız bu sertifikalarla kendi şirketlerini kurabilirler veya ihtiyaç olan alanlarda istihdam edilebilirler. Biz bu cvleri BTK databankında topladık. Artık hali hazırda yazılımcı ihtiyacı duyan şirket ve firmalar aradıkları kriterlere uygun adayları databanktan bulabilecek ve istihdam edebilecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.