İLETİŞİMİN KESİNTİSİZ SÜRMESİ İÇİN TÜM ÖNLEMLERİ ALIYORUZ

18.8.2017

17 Ağustos Depremi'nin 18'inci yıldönümünde o gün yaşanan iletişim sıkıntısına ilişkin açıklamalarda bulunan Sayan, "Olası bir depremde iletişimin kesintisiz sürmesi için tüm önlemleri alıyoruz" dedi.

 

BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bilişim Medyası Derneği tarafından düzenlenen ödül törenine katıldı. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Beşiktaş Yerleşkesinde gerçekleşen ve Bahçeşehir Koleji’nin Bilişim Medyası Derneği tarafından "En İyi Tabletli Eğitim, Kodlama ve Robotik" ödülüne layık görüldüğü törene Bilişim Medyası Derneği Başkanı Musa Savaş, Bahçeşehir Koleji yöneticileri ile Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi robotik takımı Integra öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

 

"GELECEĞİ KODLAMA, ROBOTİK VE 5G ŞEKİLLENDİRECEK"

 

Törende konuşan Sayan, "Geleceği kodlama, robotik ve 5G şekillendirecek. Biz de ülke olarak üreterek, turizmle, yaptığımız ihracatla belli bir seviyeye geldik. Artık bilgi üretme, elimizdeki bilgiyi kullanma ve bunu ihraç etme zamanı. Kendimizi ancak bilişimle aşacağız. Bunun bilincinde olarak gençlerimizi eğitmemiz çok önemli" dedi.

 

Sosyal medyadaki Türkçe kullanımına dair gençlere bir de tavsiyede bulunan Dr. Sayan, "Kodlama eğitimi alan arkadaşlar bilir ki kodlamada komutun bir harfini bile yanlış yazarsanız o kod amacına ulaşmaz, çalışmaz. Biz de diyoruz ki gerek sosyal medyada gerek bilişimde kodları doğru yazalım, Türkçemizi doğru kullanalım ve bu şekilde doğru yazdığımız ve doğru kullandığımız ölçüde dilimizi kaybetmeyelim, dilimizi daha da geliştirelim" diye konuştu.

 

İLETİŞİMİN KESİNTİSİZ SÜRMESİ İÇİN TÜM ÖNLEMLERİ ALIYORUZ

 

Törenin ardından, 17 Ağustos Depremi'nin 18'inci yıldönümünde o gün yaşanan iletişim sıkıntısına ilişkin açıklamalarda bulunan Sayan, "Olası bir depremde iletişimin kesintisiz sürmesi için tüm önlemleri alıyoruz" dedi.

 

Afet durumlarında nasıl haberleşileceği konusunda hem operatörleri bilgilendirdiklerini, hem de acil durum planları çerçevesinde tüm önlemleri aldıklarını ifade eden Sayan, "Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da çok yoğun yağmur ve dolu yağışı sonucunda sel afeti oldu. Sel, deprem ve bunun gibi doğal afetleri nasıl atlatacağımızı, bu alanları nasıl kullanabileceğimizi ve afet durumunda operatörlerimizin nasıl davranması gerektiğini çok net bir şekilde tanımlıyoruz. Ege Bölgesi'nde son günlerde oldukça fazla deprem oldu. Biz bu depremleri anlık takip ediyoruz. İletişimin kesilmediğini ve sağlıklı bir şekilde devam ettiğini gözlemliyoruz. Tabii ki afet durumunda ne ile karşılaşacağımızı bilemeyiz ancak biz iletişimin kesintisiz sürmesi için tüm önlemleri alıyoruz" şeklinde konuştu.

 

15 TEMMUZ'DA İLETİŞİM HEDEF ALINDI

 

15 Temmuz'da, darbecilerin özellikle iletişim kanallarını da hedef aldığını hatırlatan Dr. Sayan, "Çünkü iletişim olmazsa başarıya ulaşmaları daha kolay olacaktı. Ancak o anda da iletişim kesintisiz bir şekilde sürdü. Biz böyle durumlara karşı hazırlıklıyız. Ama hazırlıklı olmak yetmez, rehavete kapılmadan her geçen gün önlemlerimizi daha da artırmalıyız" dedi.