Öğrenciler Sertifikalarına Kavuştu

BTK Akademi tarafından düzenlenen eğitimlere katılan öğrencilere sertifikaları teslim edildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren BTK Akademi tarafından verilen eğitimlerde belge almaya hak kazanan öğrenciler için 2019-2020 Güz Dönemi Teknoloji Kampı Sertifika Töreni düzenlendi. Phyton Kodlama, Robotik Kodlama, C# alanlarında toplam 288 öğrenciye sertifika verildi.

Programın açılışına BTK Başkan Yardımcısı Aysel Kandemir de katıldı. Gençlerin bugün sahip oldukları imkânların çok farklı olduğunu söyleyen Kandemir, çocukların fırsatlarından geri kalmadan, teknolojinin nimetlerinden faydalanması gerektiğini ifade etti. Teknoloji ile birlikte her şeyin değiştiğini vurgulayan Kandemir, güzel ahlak, erdem, dürüstlük gibi kavramların asla değişmeyeceğini söyledi, çocuklara ve ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.

Çocuklara gündelik hayatlarını nasıl yaşıyorlarsa sosyal medyada da öyle yaşamaları tavsiyesinde bulunan Kandemir, “Ailelerinizden aldığınız kültürü devam ettirirseniz, teknolojinin olası zararlarından daha iyi korursunuz. Ailelerinize de bu noktada büyük görevler düşüyor. Gün içindeki yaşamınızda sizleri korumak adına ne yapıyorlarsa bunu sosyal ağlarda da devam ettirmek durumundalar” diye konuştu.

BTK’nın bu anlamda yaptığı çalışmalara değinen Kandemir, “Çok fazla paydaşımız var ve biz sizleri korumak adına birçok kural koyuyoruz. Sizi internetin zararlarından korumak için bir başka hizmetimiz ise Güvenli İnternet Hizmeti. Farklı kategorilerde sunulan bu hizmetleri sizlere tamamen ücretsiz olarak sunuyoruz talep ettiğiniz müddetçe. Dışardaki birtakım tehlikeleri evimizin kapısını kilitleyerek bertaraf edebiliriz ancak internette böyle bir durum söz konusu değil. Bu anlamda Güvenli İnternet Hizmeti bizim en büyük yardımcımız. Kurum olarak sadece bu hizmeti vermiyoruz. Bu katıldığınız eğitimleri de düzenliyoruz ki sizleri teknoloji ile kaynaştıralım ve siz de yolunuzu buna göre çizin istiyoruz. Çocuklarımızın hayalleri, dünyaları çok büyük, onların her şeyi başarabileceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Başkan Yardımcısı Kandemir sözlerini, gençlere bol bol okuyup, araştırmaları tavsiyesinde bulunarak tamamladı.

Programın açılışında İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Mustafa Ermiş de bir konuşma yaptı. Verilen eğitimlerin detayları hakkında bilgi veren Ermiş, “BTK Akademi olarak; eğitim sınıflarında, kurum uzmanları/sektör uzmanları eğitmenliğinde, hafta içi/hafta sonu mesai kavramı gözetmeksizin, ücretsiz olarak eğitimler düzenlenleyerek, elektronik ortamda düzenlenen programları duyurarak, başvuru imkânı sağlıyor ve bilgiyi paylaşmada fırsat eşitliğine hizmet ediyoruz” dedi. Her bir dalda 288 öğrenciye sertifika verdiklerini dile getiren Ermiş, bu eğitimlere devam edeceklerini belirtti.

Fotoğraflar