Başkan Karagözoğlu: En Büyük Hedefimiz Ülkemizi Yerli ve Milli Üretimle Geleceğe Taşımak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde Türk Haber-Sen sponsorluğunda iftar programı düzenlendi.

Öğrencilere yönelik verilen iftara, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu ve öğrenciler katıldı.

BTK Başkanı Karagözoğlu, Türk Haber-Sen’i çalışmalarından ötürü tebrik ederek sözlerine başladı. “Kurumumuzdan üyelerin de bulunduğu sendikamızın hizmetlerini BTK olarak takdirle karşılıyoruz” diyen Karagözoğlu, çalışmaların ahlaki kurallar ve evrensel hukuk çerçevesinde yürütülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karagözoğlu, dünyadaki teknolojik ilerleme ve değişimden de bahsetti. Artan küreselleşme ile sınırların ortadan kalktığına dikkat çeken Karagözoğlu, “Bu baş döndüren dönüşümün en tabii öncüsü dijital alandaki gelişmelerdir. Çağımız bilgi ve teknoloji çağı olarak biliniyor. Bununla birlikte; bilgilerin üretilebilmesi, istihdama dönüştürülmesi, ticari olarak değer oluşturabilmesi de önemli bir yarış alanı haline geldi. Bunu yaparken de şüphesiz ki kendini yetiştirmiş, nitelikli gençlere ihtiyacımız var” dedi.

En büyük hedeflerinin Türkiye’yi yerli ve milli üretimle geleceğe taşımak olduğunu belirten Karagözoğlu, “Milletimiz sahip olduğu genç nüfusla, dünyanın en güçlü milleti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu yürüyüşteki en iyi yol arkadaşlarımız ise bilgisine, inancına, umuduna güvendiğimiz siz gençlersiniz. Yaşadığımız çağı da göz önünde bulundurursak “Bilgi kuvvettir” sözünü hiçbir zaman unutmayın. Çünkü artık kas gücü değil, beyin gücünün öne çıktığı bir devirdeyiz. Eğer bilgi anlamında donanımlıysanız, karşınızda hiçbir güç duramayacaktır. Gücünüzü artıracak bilgiyi edinmek için de çok okumak ve araştırmak gerektiğini vurgulamak istiyorum. Çünkü kaybedilen zamanı geri getirmeye imkânımız yok. Ülkemizin ideallerini yerine getirebilmek adına, zamanımızı iyi değerlendirmemiz gerek” ifadelerini kullandı.

Millet olarak yaşanan gelişmelere seyirci kalamayacağımızı vurgulayan Karagözoğlu, bu anlamda gençlere olan inancını dile getirerek konuşmasını noktaladı.